„Демократична България” на старта на кампанията

„В Пловдив-област направихме това, което „Демократична България” съжалява, че не се случи в държавата. Аз лично съкратих 15% от областната администрация в Пловдив и успяхме да повишим възнагражденията, без това да е в тежест на данъкоплатеца. Държавата не е бюро по труда. В този смисъл, реформата на администрацията е нещо ключово, за да може да затегнем колана и да преминем по-лесно през предстоящата икономическа криза”. Това коментира Йордан Иванов, бивш областен управител на Пловдив от „Демократична България” в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Емилова: Политическите сили ще заиграят с избирателите танц с много обещания

Политикът допълни, че от „Демократична България” виждат преодоляване на икономическата криза, която предстои, частично предизвикана и от газовата, чрез три стъпки. На първо място- върховенство на закона в държавата. На второ място- защита на националния интерес чрез европейска перспектива и на трето място- затягане на коланите.

„Трябва да се затегнат харчовете на публичен ресурс  чрез реформа на администрацията и електронизация. Таван на цените ми струва абсурдно, защото ние сме център- дясно политическа сила. Тогава, когато има таван на цени, стоките в магазина изчезват. Това е доказано”, каза Иванов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.