Тежко на тази страна, в която само прокуратурата може да свърши работа по контрол и регулация, коментира правосъдният министър

„Прокуратурата трябва да гони престъпниците и да отменя актовете, когато са несъобразни”. Така правосъдният министър Крум Зарков отговори на главния прокурор Иван Гешев. Двамата влязоха в задочен спор по предложението на правосъдния министър да бъде сезиран КС за правомощията на главните прокурори.

„Искането ни е публикувано, ще постъпят становища и от юристи. От полза за прокуратурата ще е да се съсредоточи там, където има нужда от нея”, каза Зарков.

„Има власти, в това число и парламент, който организира и налага контрол над администрацията. Имаме десетки регулаторни органи. Тежко на тази страна, в която само прокуратурата може да свърши работа по контрол и регулация”, каза Зарков.

„Има независимия орган КЕВР, ЦИК, КОмисия за финансов надзор. Ако смятаме, че прокуратурата може да прави всички, за какво са ни те?”, каза Зарков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.