Той настоя представители на „Дневник”, „Капитал”, „Клуб Z” и „Медиапул” да напуснат залата

Скандал избухна между „Възраждане” и журналисти. Костадин Костадинов поиска представители на „Дневник”, „Капитал”, „Клуб Z” и „Медиапул” да напуснат прескофенцията на партията. Костадинов обясни защо не иска представители на изброените медии да присъстват в залата. 

„Принципите и честта ни не позволява да общуваме с подобни „жълто-кафяви отходни канали" на Американското посолство”, заяви той.

След това реши да напусне залата.

„Дневник”, „Капитал”, „Куб Z” и „Медиапул” не са медии, а американки радиоточки. Те са едностранчиви, жълти, необективни”, допълни той.

Костадинов: Готови сме със свой състав на кабинет

Пред NOVA главният редактор на „Дневник” Велислава Попова определи случилото се като цензура.

„По-опасното, което чухме от лидера на партията, е че той иска да внесе законопроект и да заклеймява определени медии като чуждестранни агенти. Това е идея, която приложи Владимир Путин в Русия. Неговите манипулативни твърдения са опасни не само за нас, а и за всички медии, защото се опитва да пробие доверието”, каза тя.

Главният редактор на „Клуб Z”- Светлана Джамджиева не приема за нормално Костадинов да говори за морал.

„Той има 255 хиляди гласа, а за последния месец читателите на „Клуб Z” са 519 хиляди. Човек, който подкрепя убийци на деца, да ми говори за морал, ми се струва прекалено. Колкото до това дали сме „жълти” или „кафяви” медии, има много точно определение за журналистически стандарти, на които отговаряме”, каза тя. 

След провалената пресконференция от партията изпратиха прессъобщение, с  което се извиниха, че брифингът се е състоял на стълбите пред БТА.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.