В сряда Костадин Костадинов се опита да изгони представителите на двете медии от пресконференция

Главните редактори на Club Z и „Дневник” - Светлана Джамджиева и Велислава Попова, осъдиха поведението на лидера на „Възраждане” Костадин Костадинов. В сряда на пресконференция на „Възраждане” Костадинов поиска репортерите на „Дневник”, „Капитал”, „Медиапул” и „Club Z” да напуснат залата, тъй като според него служат на чужди държави. Костадинов използва обидни епитети и сам напусна пресконференцията си.

„Пожелавам си следващия път, когато реши да гони медии, всички да станат и да кажат, че няма да го отразяват. Това е пореден опит за атака срещу медиите. И срещу нашата медия, която се опитва да запази критичност, някакъв вид разследваща журналистика, да оцелява в тази среда сред поредица от атаки”, заяви Велислава Попова от „Дневник”.

СКАНДАЛ: Костадин Костадинов опита да изгони журналисти от пресконференция на "Възраждане" (ВИДЕО)

„Доверието в политиците и институциите беше разрушавано систематично през годините. Сега те искат да разрушат доверието в медиите, за да може, например „Възраждане” да си използва само Facebook като едностранен канал, без никаква критичност, без въпрос. Те влагат страшно много усилие, имат най-сериозно присъствие. Сега използват това като евтина сценка, за да привлекат внимание и да пакетират и атакуват медиите, които се опитват да правят журналистика”, коментира Велислава Попова.

Светлана Джамджиева пък обясни, че тяхната медия изобщо не е имала представител на събитието.

„Нямаме въпроси, които да искаме да зададем на Костадин Костадинов и не ни интересува неговия отговор в случая. Независимо от това продължаваме да информираме нашите читатели какво се случва”, заяви Светлана Джамджиева.

„Почти съм убедена, че на политиците им харесва да няма доверие в медиите”, коментира още Джамджиева.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.