Той ще се проведе през ноември 2022 г. на индонезийския остров Бали

НАТО обмисля спешна среща в отговор на ядрените заплахи от Русия и тежките удари в Украйна, обяви европейски дипломат. Това стана след като Кремъл предупреди, че американските доставки на модерни системи за противовъздушна отбрана за Украйна само ще удължат конфликта и ще донесат повече болка за страната. В коментар говорителят на Кремъл каза още, че независимо какво ще получи Киев, това няма да промени целите на военната операция. Турското предложение за преговори между Москва и Киев ще обсъдят на среща в четвъртък в Казахстан президентите на Турция и на Русия. И още една възможност  - Владимир Путин и Джо Байдън може да разговарят в рамките на срещата на Г-20.

Лавров: Русия трябва да участва в разследването на течовете от "Северен поток"

„Много пъти сме казали, че никога не отказваме срещи и ако бъде направено предложение, тогава ние ще го разгледаме. Защото ако всички си мислят, че има сигнал за готовност за такава среща с Байдън, доколкото разбирам тази увереност се основава на неговата фраза: „Ще видим”, когато го попитаха ще се срещне ли с Путин в бъдеще”, каза министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.

Блинкен настоя за действия срещу Путин на срещата на ООН за Украйна

Според Сергей Кислица, който е представител на Украйна в ООН, целият свят отново е видял истинското лице на „терористичната държава, която убива хора”. „Търпейки поражения на бойното поле, Русия си отмъщава на мирните жители на украинските градове. Русия отново доказа, че е терористична държава, която трябва да бъде възпряна с най-твърдите средства”, заяви от своя страна той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Цветина Петкова