Новият директор е хирург в болничното заведение

Сменят ръководството на Александровска болница. Това научи NOVA от свои източници. Причините за смяната са одит, който установява десетки милиони левове задължения на лечебното заведение, недобро управление и масово напускане на персонал.

Новият директор ще е проф. Атанас Йонков. Той е ръководител на Катедрата по обща и оперативна хирургия на Медицинския университет и работи в Първа хирургия на Александровска болница.

"Днес взехме категорично решение, че след този натиск, който вече се вижда, че е политически, сменяме ръководството на Александровска болница", каза пред журналисти служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

Припомняме, че в понеделник здравните власти съобщиха, че просрочените задължения на лечебното заведение са се увеличили с над 23 милиона лева само през летните месеци. Това създавало много висок риск за изпадане на болницата в неплатежоспособност и невъзможност за осъществяване на лечебна дейност, се казва още в позицията им.

Последва реакция и от Александровска болница с обвинение, че докладът на здравното министерство съдържа неверни и заблуждаващи факти.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.