Причината е липса на средства

Всяка трета жена у нас е жертва на насилие. Данните са на неправителствени организации. Една от тях е „П.У.Л.С.” Въпреки че от създаването си през 1999 година до днес е помогнала на повече от 10 хиляди души, голяма част от тях - жертви на трафик, днес фондацията е на път да затвори кризисния си център, където ги настанява, и да спре програмите си. Причината - липса на средства. В европейския ден за борба с трафика на хора ви срещаме с жена, станала  жертва на трафик, и с нейните спасители от „П.У.Л.С.”

Проучване: Голям процент от децата са били жертви или свидетели на насилие

С центъра в момента живеят около 20 души, сред тях има и деца. Николина е само една от многото жертви на трафиканти. Повярвала на обещания за работа и любов и заминала за Австрия. Три месеца по-късно била принудена да проституира. От 2 години тя вече води самостоятелен живот. Отглежда дъщеря си и нов мъж. Изключително благодарна е на „П.У.Л.С.” за помощта.

Почина малтретираното в Пловдив бебе

Всеки, който е станал жертва на някакъв вид насилие, има възможност да ползва безплатното настаняване в центъра, психологическа помощ, социална подкрепа, обясни Юлия Андонова от Фондация "П.У.Л.С.". „Това не е проблем на Фондация "П.У.Л.С.". Изправени сме пред невъзможност да посрещаме текущите нужди на хората, които са настанени в нашите кризисни центрове”, алармира тя.

От 23 години всички услуги, които организацията предлага на жертви, са възможни, благодарение на дарители и различни проекти, по които фондацията работи. Държавното финансиране било символично – 3 пъти по-ниско от необходимото.

Всеки, желаещ да помогне, може да види списък с необходими продукти на сайта на фондацията, или да изпрати SMS с текст DMS PULS на кратък номер 17 777.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.