Колко струва преобразуването на автомобила

Саксонска компания преобразува трабанта и превръща легендарния двутактов двигател в електрически. Всеки модел може да бъде електрифициран.

„Демонтират се всички компоненти от бензиновата кола - двигателят, който е свързан с фланци, изпускателната система отпада, както и системата за запалване. Резервоарът, който е отпред на колата - също”, обясни Матиас Бер, разработил комплекта за преобразуване.

Полезните термини, свързани с електромобилите

В зависимост от модела, трабантът тежи малко над 600 кг. Понеже е лек, е идеален за превръщане в електрически. Задвижващият двигател е 12 киловата с продължителна мощност.

Комплектът за преобразуване на автомобила от типа „направи си сам” струва 22 000 евро. Повече от 27 000 евро е цената за преустройство в сервиза на саксонската компания.

Как стар „Трабант” може да се превърне в истинско бижу?

На 7 ноември 1957 г. първият трабант слиза от поточната линия в германския град Цвикау. Времето за изчакване на купувачите често било над десет години, а цената - над 10 000 източногермански марки. Направен с пластмасов корпус, тъй като стоманата е оскъдна, автомобилът бил символ на недостига в ГДР.

Какъв е интериорът на електрическия трабант - гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 21.25 ч. и вторник от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.