Мястото отново ще се проверява и с дрон

Поредна безсънна нощ в Бургас. Все още няма резултат от издирването на двамата рибари, изчезнали в неделя вечерта в района на езерото Мандра. На терен са водолази, полиция и специалисти от пожарните служби.

В късния следобед във вторник беше открита лодката на мъжете. „Намерена е на километър и половина от мястото, откъдето са изчезнали. Тя е била обърната, но без нарушения по корпуса”, каза Константин Дамянов от ИАРА.

Откриха лодката на изчезналите рибари в езеро край Бургас (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той посочи още, че причина за обръщането на лодката може да е станал силният вятър. Във водоема има и течения. „В района, където те са изчезнали, е намерена мрежа в работно положение. Не е ясно дали тя е тяхна”, уточни Дамянов.

„Смятаме да направим водолазен оглед на мястото, където са намерени мрежите. Там предполагаме, че може да е станала белята. На база опита си имаме съмнение, че при мрежите е станал инцидентът”, посочи ръководителят на водолазния екип Валентин Иванов.

„Има устройство - вид котва, което ще пуснем по дъното, евентуално, за да ги намерим”, каза инспекторът в ИАРА Димитър Петков.

Мястото отново ще се проверява и с дрон.


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.