Делото беше заведено от ръководството на многопрофилната болница в града

Продължава делото срещу медицинските специалисти от добричката многопрофилна болница. Припомняме, че то беше заведено от ръководството на лечебното заведение, което обвинява  медиците в незаконни стачни действия. Според защитниците на медицинските сестри обаче - нарушение няма.

По време на второто заседание в сряда, съдията призова двете страни към извънсъдебно споразумение. От Синдиката на българските медицински специалисти обаче се оплакаха от тотална липса на диалог с директора на болницата.

 „Представиха се допълнително доказателства. Считаме, че са несъотносими, недопустими. Самият иск е преждевременно заведен, недопустим също. Би трябвало да се прекрати това производство. Лошото е, че вместо да карат Коледа и нормални почивни дни, трябва да идват в съда, затова, че някой е решил да ги съди за нещо, което не са извършили”, заяви Николина Чакърова, адвокат на медицинските специалисти.

„Той ни е директор, моите уважения, но ние работим, ние сме неговите пчелички – седни и говори с нас! Ние бяхме готови на оптималния вариант, хайде да не е 1500 – толкова голямо число им се вижда това нещо!”, посочи Нора Джамбазова, медицинска сестра.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.