По думите му трябва да се поканят премиерите на Австрия и Нидерландия у нас

Нидерландия и Австрия пренебрегват фрапантно резолюцията на ЕП и последните решения на ЕС. Те поставят вътрешнополитическите си интереси над интересите на Шенген - да се охранява по-добре външната граница на Европа, но това не може да стане с вътрешни граници. Мигрантите може да влизат през България, но после минават през шенгенската граница на Словения и Унгария. Защо не критикуват тях? Те са влезли оттам. Това заяви за "Твоят ден" евродепутатът Александър Йорданов от ЕНП.

Предимства, недостатъци и любопитни факти за Шенген

"Отлагането на България и Румъния за Шенген ще бъде обект на разглеждане на предстоящия в края на следващата седмица Европейски съвет. На него трябва отново да изложим своята позиция", уточни той.

По думите му се е получил антибългаризъм, лансиран от граждански организации. "Да се поканят премиерите на Австрия и Нидерландия у нас, за да изложат публично своите аргументи и да не остане нещо неизказано. Освен това така ще могат да се запознаят на място със ситуацията, те са политици, за които е важно око да види и ръка да пипне - те са недоверчиви. Затова трябва да се убедят сами в сигурността по границите ни", призова Йорданов.  

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.