Той възложи на тайните служби разследването на причините за инцидента

Президентът на Украйна Володимир Зеленски възложи на тайните служби разследването на причините за вчерашната катастрофа с хеликоптер, при която загинаха 16 души. Сред тях е и вътрешният министър Денис Монастирски.

Зеленски подчерта, че "няма инциденти по време на война". Досега Киев не e споменавал за руска намеса, но пред участниците в Световния икономически форум в Давос той заяви, че трагедията е следствие от войната. Във видеообръщение на форума украинският държавен глава призова отново западните съюзници да доставят на Украйна танкове и средства за противовъздушна отбрана, за да се отнеме на Русия възможността да извършва нападения.

Вътрешният министър на Украйна загина в катастрофа с хеликоптер, паднал до детска градина в Киев (ВИДЕО+СНИМКА)

„Доставките на западни танкове трябва да изпреварят ново нахлуване на руски танкове. Възстановяването на сигурността и мира в Украйна трябва да изпревари атаките на Русия срещу сигурността и мира в други страни. Русия изнася терор, Русия разпространява потока на войната по света”, заяви Зеленски.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.