Той е в неизвестност от миналия петък

Британският актьор Джулиан Сандс е обявен за издиране, след като се е отправил на поход в планините северно от Лос Анджелис, Калифорния.

Сандс е изчезнал миналия петък, 13 януари, в района на Балди Боул. Съобщава се за влошени метеорологични условия в планината Сан Габриел. От полицията заявиха, че наземните спасителни екипи са прекратили търсенето през уикенда поради опасност от лавина, но то продължава с помощта на дрон и хеликоптер.

65-годишният актьор участва в десетки филми и сериали, но световна популярност придобива с ролята си на Джордж Емерсън в "Стая с изглед", участва още в сериалите "24" и "Смолвил".

В Калифорния е обявено бедствено положение заради опустошителни брури. От шерифския отдел на окръг Сан Бернардино заявиха, че издирването ще бъде подновено, когато условията са по-безопасни за спасителните екипи. Оттам съобщават още, че през последните четири седмици са се отзовали на 14 сигнали за бедстващи в планината Сан Антонио. Туристите бяха предупредени да "стоят настрана" от този район.

В интервю за "The Guardian", на въпрос какво го прави щастлив, Джулиан Снадс казва: "Да бъда близо до планински връх в една прекрасна студена сутрин".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова