Операцията започна рано тази сутрин

19 души са задържани при мащабна полицейска операция, която се провежда в Бургаска област от вторник сутринта. Акцията е срещу наркоразпространението и битовата престъпност.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В проверките на частни адреси и търговски обекти участват „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа” и „Криминална”, както и служители на бургаската Жандармерия.


В последните три месеца, благодарение на активните полицейски действия, са неутрализирани общо четири групи извършители на крупни кражби на пари и ценни вещи от частни домове, разположени по Южното Черноморие, припомнят от МВР-Бургас и допълват, че акцията днес е с превантивна цел.

„Полицейската операция, която се провежда на територията на областната дирекция на МВР- Бургас, е насочена по противодействие на конвенционалната престъпност. Имаме задържани множество лица и предмети, които са обект на тази престъпна дейност. Проверяват се множество адреси, търговски обекти и всичко, за което имаме информация, че може да бъде извършена такава престъпна дейност”, посочи комисар Марин Димитров, началник „Охранителна полиция” към МВР-Бургас.


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.