Криминалистите установили три моторни превозни средства, в едно от които били превозвани 31 нелегални мигранти

Криминалисти на ОДМВР-Перник неутрализираха престъпна група за трафик на мигранти, съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град.  

Спецоперацията е осъществена след разследване на  служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник, под ръководството на Районната прокуратура.

В резултат на проведените действия във вечерните часове в неделя на територията на общината били засечени и задържани четирима българи на възраст между 28 и 38 години.

Как кмет задържа група мигранти в Трояново

Криминалистите установили и три моторни превозни средства, в едно от които били превозвани 31 нелегални мигранти. Те се представили за граждани на Афганистан.

Според първоначалните данни целта е била чужденците да бъдат прехвърлени в друг автомобил и изведени извън страната. Те ще бъдат превозени и настанени в специализиран център.

Четиримата участници в престъпната схема първоначално са задържани за срок до 24 часа с полицейска мярка, а с постановление на наблюдаващ прокурор мярката им ще бъде удължена до 72 часа, с оглед внасяне на искане в съда за налагане на мярка за неотклонение.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Милен Миланов/БТА