Той и приятелката му чакат бебе през април

На 26 февруари светът стана свидетел на историческо постижение в зимните спортове, дело на нашенец. Българинът Алберт Попов се класира на трето място в слалома от Световната купа по ски.

Алберт Попов за историческия си успех: Цял живот очаквах тази награда

„Толкова много сняг имаше, че го събираха с камиони, за да могат да се движат хората. Физиотерапевтът стана помощник-треньор, защото истинският не получи виза за САЩ. И така с 10 дни на ски той го замести с много желание. Първото спускане карах по-плахо, но второто беше всичко или нищо", разкри той. И допълни, че спускането не се зачита, ако колът мине между краката и препятствието не е взето правилно. 

"Малките отбори винаги се подкрепяме. Страхотна емоция беше, много голяма. Бях доста нахакано дете. Винаги казвах, че ще съм номер 1. Като малък гледах телевизора и казвах "някой ден ще съм там, а вие ще сте тук и ще ме гледате", спомня си Попов. 

И майка му, и сестра му са бивши състезателки. "С приятелката ми се запознахме като деца, бяхме в два различни ски клуба. Когато тя се прибра от Норвегия, вече се случиха нещата. Вече 7-8 години сме заедно и чакаме бебе. В първия възможен момент ще кача детето в планината. Когато се чухме след триумфа беше на границата между смях, плач и крясъци", сподели той.  

Треньорът Иво Борисов споделя, че със самото отиване е имало буря със снеговалеж и едва един хубав ден. "Снеговалежът е по метър, всеки ден системно. Докрая обстановката беше бедствена. Нашият отбор беше от трима човека. Между двата манша бях горе на старта, за да започна да редя трасето", обясни той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook