Коментар на Полина Витанова, Мирослав Стефанов и доц. Милен Иванов

Кой стои зад бомбените заплахи срещу училища в страната? Този въпрос коментираха в студиото на „Здравей, България” председателят на Българската асоциация по киберсигурност Мирослав Стефанов,  експертът по национална сигурност доц. Милен Иванов и изборният експерт Полина Витанова.

В ефир доц. Милен Иванов показа формуляри с въпроси за първа реакция при бомбена заплаха. „Въпросите целят да оценят нивото на заплаха. От него зависи и реакцията. Съвременните стандарти не изискват незабавна евакуация”, посочи той. И допълни: „При разпращането на толкова много мейли, моето мнение е, че няма конкретна заплаха. Защото част от тези мейли спамфилтърът незабавно ще ги сложи в кошчето. А човек, който иска да постигне ефект, ще постави конкретни искания”.

„С оглед на бомбените заплахи очакваме да бъдат разписани някакви правила и да бъдат дадени инструкции, защото не сме изпадали в подобна ситуация”, подчерта изборният експерт Полина Витанова.

„Технологиите са доста развити и хакери с елементарно оборудване могат да нанесат големи поражения”,  категоричен е киберекспертът Мирослав Стефанов.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.