Ето какви цени предлагат от държавната млечна компания

„Вчера подписахме споразумение с ръководството на Централен кооперативен съюз (ЦКС) крайните продукти на "Ел Би Булгарикум" да започнат поетапно да влизат в тяхната магазинна мрежа”. Това заяви в студито на "Здравей, България" изпълнителният директор на държавната млечна компания Владимир Русев. Оттам предлагат на крайните си клиенти прясно мляко на цени от 2,52 лв. до 2,64 лв. за различните маслености, кисело мляко за между 1,02 и 1,56 лв., бяло саламурено краве сирене на 12.90 лв./кг и кашкавал Витоша на 15.90 лв./кг.

Търговски вериги ще публикуват цените си на държавния сайт

„След редица предприети действия от нашите експерти, достигнахме до оптимизиране на някои от доставките на суровини, материали и услуги, както и на оптимизиране на някои от вътрешните ни процеси. Това даде възможност да намалим цените във фирмените си магазини. Оборотът ни се качи двойно. Започнахме да търсим варианти да достигнем до по-широк кръг от потребители, не само в София”, допълни още Русев.

Изпълнителният директор на държавната млечна компания подчерта, че по-евтините цени не означават по-ниско качество. Той допълни още, че ще преговарят и с големите вериги магазини.

По думите на Русев до месец ще бъдат заредени магазините на ЦКС в София и Пловдив, а след това - и в Русе, Ловеч, Варна, Бургас.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.