Жалбата бе подадена от наследниците на певеца Марвин Гей

Британският музикант Ед Шийран не е нарушил авторските права при създаването на песента си "Thinking Out Loud", реши съд в Ню Йорк. 

Искът срещу изпълнителя беше заради съмнения, че хитът му е заимстван от парчето "Let's Get it On" от 1973 г. на покойния американски певец Марвин Гей.

Ед Шийран спечели делото за „Shape Of You”, ще получи над 900 000 британски лири

Жалбата бе подадена от наследниците на съавтора на Гей - Ед Таунсенд. Според тях между класиката и парчето "Thinking Out Loud" на Шийран има "поразителни прилики".

Поп певецът, който спечели награда "Грами" за сингъла, отрича да е копирал мелодията. След заседание, продължило около три часа, британският изпълнител беше оправдан.

Ед Шийран заяви, че е "много щастлив от изхода" на делото. Той изрази и съжаление, че "подобни неоснователни жалби стигат до съда".

През юни 2022 г. британският изпълнител и съавторите му спечелиха дело за авторските права върху хита "Shape Of You". Тогава той беше обвиненен, че е плагиатствал от песен на Сами Чокри и Рос О'Донохю.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Вяра Николова
Източник: Теодора Славянова, БТА