Вижте уникалния проект по инициатива на четири сестри

Сред зелените хълмове в централната част на Босна изникна хобитско село. Инициатори на проекта, вдъхновен от невероятната сага „Властелинът на пръстените”, са сестрите Валентина, Миляна, Ведрана и Мария Миличевич. Дамите, почитателки на епичния фентъзи роман от английския писател Дж. Р. Р. Толкин, решиха да издигнат подземните къщи от Хобитън в родното си село Раково Нога.

Човекът, който построи случайно хобитова къща, без да познава "Властелинът на пръстените" и "Хобит" (СНИМКА)

Зданията са копие на жилищата от хобитското село на Билбо и Фродо Бегинс. Към момента напълно готови са две от къщите, но още няколко са в строеж. Всяка от тях е съобразена с геоложките особености на района.

Ракова нога е недалеч от град Крешево, известен с древните си крепости и мините си, в които се копаела желязна руда. Той се намира на около 40 минути път с кола от столицата Сараево, и сестрите Миличевич се надяват с помощта на хобитското си село да привлекат още туристи.

Почина актьорът, изиграл Билбо Бегинс във "Властелинът на пръстените"

Оригиналното село на хобитите, където е заснета филмовата трилогия  "Властелинът на пръстените", се намира в Нова Зеландия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс