Вижте какво поскъпване поискаха топлофикациите

Поскъпване на тока за страната средно с 3.63%, а на парното с до половин процент. Тези цени обсъди енергийната комисия за новия регулаторен период, който ще започне на 1 юли.

Топлофикациите поискаха по-сериозно увеличение, но от регулатора не са съгласни. Според разчетите на комисията - най-голям скок при тока за бита трябва да има за потребителите на "Енерго Про" в Североизточна България - с 4.2 на сто. При енергийните дружества "Електрохолд" и EVN е предвидено поскъпване с 3,4%.

„Цените на газа действително драстично паднаха и това ни позволи да компенсираме изцяло надвзетия приход на топлофикациите от предишния период. Ако не бяха паднали тези цени, трябваше топлинната енергия да бъде повишена. За спокойствие на гражданите мога да кажа, че за всички топлофикациите цените останаха без промяна. За София повишението е 7 стотинки”, заяви председателят на КЕВР Иван Иванов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.