Това научи NOVA от свои източници

Цяла смяна униформени от столичното Второ РУ са били задържани тази сутрин при акция на дирекция „Вътрешна сигурност” към МВР, СДВР и прокуратурата. Според източници на NOVA преди по-малко от месец те са извикани като патрул при катастрофа между мотоциклет и лек автомобил. Инцидентът става в ж.к. „Надежда”.

Арестуваха петима полицаи в София

По първоначална информация при идването на униформените шофьорът на автомобила им предлага подкуп, за да прикрият катастрофата, тъй като вината за инцидента е негова. Полицаите поискали 10 000 лв., а впоследствие записали, че на мястото не са открили водача на леката кола.

Няма данни за състоянието на мотоциклетиста. Парите са донесени на мястото на катастрофата за по-малко от 30 минути, като с голяма степен на вероятност предаването е заснето от близка охранителна камера. На шофьора не са правени полеви тестове за алкохол и наркотици.

На този етап не е ясно дали 10 000 лева са разпределени само между служителите на реда, присъствали на място, или са предадени нагоре по веригата в йерархията на полицейското управление. Материалите се докладват в Софийската районна прокуратура.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.