Пред NOVA застана управителят на охранителната фирма

След кадрите с насилие над момиче и момче пред заведение в Слънчев бряг в присъствието на охранители, младежите подадоха сигнал в прокуратурата. Сигналът е за получена телесна повреда.

От охранителната фирма заявиха, че преди да се стигне до извеждането на момичето заведението,същата е предизвикала конфликт с клиенти, държала се агресивно и спрямо охранители.

„След като е възникнал инцидента между клиентите на заведението момичето е изведено навън.Било е агресивно и към охраната. Преди това е предупреждавана веднъж да прекрати тези действия. Тя е отказала. След което охранителите са й поставили белезници, използвали са физическа сила, извели са я навън и е била на земята до идването на полицейските служители”, каза гл. инспектор Иво Терзиев, началник на "Охранителна полиция" - РУ Несебър.

Кадри с насилие над момиче и момче пред заведение в „Слънчев бряг” обиколиха социалните мрежи

На разпространените в социалната мрежа кадри се вижда мъж, който рита момиче, докато е на земята, с белезници на ръцете. От МВР все още нямат информация на самоличността на нападателя.

”Има достатъчно камери и в заведението и отвън. Ще се направи всичко възможно, ако има такъв да бъде издирен и установен”, добави Терзиев.

СЛЕД ИЗПРАТЕН КЛИП: Прокуратурата разследва нелегални боеве с кучета в Правец

За първи път, пред камерата на NOVA застана управителят на охранителната фирма. Категоричен е, че неговите служители са действали според закона. По думите му, текстовете, които регулират Частната охранителна дейност, позволявали използването на белезници.

„Не са били само под влияние на алкохол. И някакви други стимуланти са имали, защото точно момичето е ударило два шамара на единия от охранителите, плюла го в лицето, ритала го. То е било просто безобразие. Клиентите вътре също са били много възмутени от поведението”, заяви Иван Владимиров, управител охранителна фирма.

От фирмата са категорични, че превишаване на правата няма. „Пропуски от страна на охранителите не виждам. И на двете страни в конфликта са съставени полицейски предупредителни протоколи”, каза още Владимиров. 

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.