Съветите са на дерматолога д-р Мина Сълева

Как да се грижим правилно за кожата си и как да се предпазим от акнето във всички възрасти? Съветите са на дерматолога от „Александровска” болница д-р Мина Сълева.

Специалистът по кожни болести обясни, че акнето е един от най-честите проблеми както при младежите, така и при по-възрастните хора. В по-тежките си форми заболяването може да протече с общо неразположение и висока температура. Счита се, че около 85% от хората се срещат с акнето в една или друга фаза на живота си. Генетиката играе важна роля в появата на заболяването.

Д-р Сълева препоръчва приемането на по-чиста храна – балансирана и здравословна диета. Проблем може да е използването на неправилна козметика, както и грешно почистване на лицето. Дерматологът развенча мита, че излагането на слънце лекува акнето. По думите на лекарката стоенето на слънце без защитен лосион по-скоро би задълбочило проблема.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA  са в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.