Синът ми се разкайва, каза жената

Обвиняемият за бруталното убийство в София Веско Вълчинов се отказа да обжалва мярката си за неотклонение „задържане под стража”. Първо по NOVA майка му заяви, че синът ѝ е разказал, че е ударил Кристиян Пеев след скандал и се разкайва за стореното. Двамата се скарали за 70 000 лева, които трябвало да поделят.

Майката на обвиняемия изтеглила заем от 18 000 лв. Продала и апартамента си за сумата от 50 000 лв. Всички пари дала на сина си, след като той ѝ ги поискал. „Разговарях с него, той се разкайва за случилото се. Каза, че изобщо не е очаквал, че ще стане така”, обясни жената.

По думите на майката на Вълчинов двамата с жертвата - Кристиян Пеев, били приятели. Имали планове за бизнес с криптовалута. „Станал е скандал, който... така или иначе не ми се каза”, посочи тя.

Заподозреният за бруталното убийство в София се отказа да обжалва мярката си за неотклонение

Нейният син ѝ разказал само, че до убийството се стигнало, след като двамата се скарали. Но не за 2000 лв., които разследващите твърдяха, че обвиняемият дължал на жертвата, а за сумата от 70 000 лева, която трябвало да разделят. „Изобщо не е очаквал. Той каза: „Ударих го, но от тук натам нищо не съм направил повече”, допълни жената.  

Ударът обаче е смъртоносен. Тогава Вълчинов вика своя приятел Константин Суботинов в апартамента си. Към момента Суботинов е обвинен за укривателство и също е в ареста, след като призна, че е помогнал на приятеля си да прикрие следите.

„Извикал е своя приятел, който вече е решил да направи това нещо. Сам го е извикал и е казал: „Да извикаме бърза помощ и полиция”. Той е рекъл: „Не, ние ще се справим”, разказва още майката на обвиняемия.

Миналата седмица Веско Вълчинов се призна за виновен и поиска по-лека мярка. Днес обаче е решил да оттегли жалбата си.

„Проблемът е здравословен. Мярка за неотклонение може да поискаме по всяко време на производството. Към настоящия момент решихме да не искаме мярка, различна от „задържане под стража”, коментира адвокатът на Веско Вълчинов Албена Асенова. Тя добави, че ще се бори за по-лека присъда за обвиняемия - 20 години затвор.