Малкото вече е отведено в зоологическа градина

Лъвче на няколко месеца беше отведено в зоологическа градина в Сърбия, след като бе забелязано да се скита по местен път, съобщиха местните медии, цитирани от Асошиейтед прес. Женското лъвче, намерено в покрайнините на Суботица, град близо до границата с Унгария, е било недохранено и слабо, каза Соня Мандич от зоопарка в Палич.

Местни медии съобщиха, че жител на Суботица забелязал малкото на пътя и се обадил на полицията, която след това отвела животното в зоологическата градина.

Шест малки лъвчета са най-новите питомци на сафари парк в Лахор (ВИДЕО)

Видео в социалните мрежи показа как лъвчето се появява от тревата и стъпва на пътя. Според информациите малкото лъвче е дружелюбно и не се страхува от хората. На други видеа и снимки се вижда как полицай и местни жители галят лъвчето.

Мандич заяви, че лъвчето е в "доста лоша форма" и получава лечение и вливания за подобряване на състоянието му. "Може да е на възраст от 3 до 6 месеца или от 5 до 6, но е недохранено и вероятно недоразвито“, каза тя.

Огромна мечка изскочи от кофа за боклук, изплаши директор на училище (ВИДЕО)

Полицията все още не е излязла с официално изявление. Смята се, че контрабандата на диви и редки животни е широко разпространена в Балканския регион.

Източник: Светла Митева, БТА