"Очакваме вотът на недоверие да бъде успешен", каза той

„Прогнозата ни е този път вотът на недоверие да бъде успешен, защото лидерът на една от политическите формации има претенции към „сглобката”. Ние му даваме шанс – да видим дали ще се възползват или ще има поредната договорка във формацията между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС”. Това заяви депутатът от „Възраждане” Коста Стоянов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS по повод думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че докато той организира подкрепа на водената от него партия за съуправленците му ПП-ДБ по места, те са се наговаряли с други групи да подкрепят опонента на ГЕРБ в Банкя, където е домът му. Запитан за очаквана подкрепа от ГЕРБ за предложения от тях втори вот на недоверие към кабинета „Денков” Стоянов каза, че всичко е възможно.

Зафиров: Ние сме толкова далеч от Шенген, колкото бяхме и в началото на това управление

От „Възраждане” подкрепят идеята за смяна на членовете на ЦИК. „На тези избори основният извод е ниската избирателна активност – тя беше само 38% на първи тур. На втори тур беше 30%. В страната имаше места, където избирателната активност беше дори още по-ниска”, заяви Стоянов.

Ивайло Вълчев: ИТН не подкрепя смяна на състава на ЦИК

„Лошото е, че много бизнесструктури се намесиха в местните избори и то на много места, включително и във Варна. Имаше пробив в цели комисии, където имаме информация за купени цели комисии”, заяви депутатът от „Възраждане” и уточни, че са подали сигнали за това.

Относно рокадите в ДПС той каза, че оставката на Мустафа Карадайъ е вътрешнополитически проблем. „Със сигурност ще има сътресения в сглобката и само близкото бъдеще ще покаже какво е то”, допълни Коста Стоянов.

Политолози: Правителството беше създадено на базата на шантажа