„Имаме сведения, че е бил притискан от тях”, добави той

Отдавна знам, че от „Продължаваме Промяната – Демократична България” ще поискат оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. Имаме сведения, че е бил притискан от тях на изборите да работи в полза на ПП-ДБ. Разбрах от хора от екипа му, че не го е направил и затова му искат оставката. Това коментира председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

„На човек, който не се бъркаше в изборите, и МВР си свърши работата – абсурд да му искаме оставката”, допълни той.

ПП-ДБ поиска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов

На въпрос за съдбата на кабинета, Пеевски отговори: „Нека да видим какво ще осмислят. Ако ПП-ДБ са с „Възраждане” и БСП и са си една коалиция – да си гласуват, каквото искат. Като гледам Варна и проектът, който се готви в София – те са заедно. Няма нищо срамно да си го кажат”, настоя председателят на ПГ на ДПС.

„Вчера Костадин Костадинов каза, че има сватба и те са булката. И каза, че ни бил взел булката. Не съм смятал, че сме взимали тази булка – халал да му е! Да си я взима!”, добави Пеевски.

„Надявам се колегите тази вечер да прочетат знаците и да не развалят евроатлантическото парламентарно мнозинство”. Този призив към ПП-ДБ отправи в четвъртък Пеевски. Каква е равносметката днес, той уточни: „Смятам, че тези хора не могат да четат нищо”.

Казусът „Лукойл”

„Филмът с „Лукойл” така или иначе ще свърши. Ние днес подаваме сигнали за разследване. Нарушени са санкциите, ще има арести със сигурност – в това съм убеден. Ако има прокуратура и служби, които да си свършат работата. Ние ще сигнализираме с неоспорими данни”, подчерта председателят на ПГ на ДПС.

Пеевски коментира, че ако отговорните институции не са подвластни на ПП-ДБ и на правителство, ще си свършат работата. Ако това обаче не се случело и при наличие на неоспорими данни, вече щели да се искат оставки навсякъде.

Безредиците в София на протеста

Пеевски е категоричен, че кметът на София Васил Терзиев е „абсолютно виновен”, както и министърът на спорта. „Тези ултраси бяха супер агресивни. Полицаите какво трябваше да правят в този момент – да се оставят да ги пребият, да ги убият? Целеха с камъни, искаха да пребиват полицаи и можеха да ги убият. Твърдо заставам зад действията на момчетата от МВР. Или ще има държава, или няма да има. Не може да има такива безредици, които се инициират от държавата. Кметът на София и спортният министър са виновни”, подчерта той.