Той коментира възможните избори за председател на СОС

Правителството е паянтово, но жилаво и оцеляващо, това каза политологът проф. Огнян Минчев в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS. По негови думи участниците в коалицията не биха могли да си позволят лукса да я разтрогнат. Минчев е на мнение, че ще се стигне до ротация на премиерите, макар че политическите събития са доста динамични. Професорът смята, че има целенасочени усилия да ескалира напрежението между участниците с настоящето мнозинство, което се прави с цел да се откъсне още „парче от властта“.

За първи път: Парламентът избира подуправителя на НЗОК

Има два варианта за избиране на председател на Столичния общински съвет - единият е да се създаде прецедент на втори избор за членове на съвета, а по-разумният е с течение на дебати да стане ясно, че Борис Бонев няма да бъде утвърден от другите групи, поради което да се стигне до компромис, смята политологът. Това не означава, че ако друг съветник, не Бонев, оглави Съвета, това ще доведе до намаляване на ролята на политика, така и на неговата фракция, допълни той.

Втори опит за избор на председател на Столичния общински съвет

Зад политическите позиции на отделните фракции стоят много икономически интереси, наследени от миналите мандати на СОС, които са на сцената и тяхното преобразуване в рамките на един нов мандат ще засегне всички, включени в Съвета, посочи Минчев.

Повече гледайте във видеото.