Красимир Георгиев и Тенчо Тенев с коментар по темата

Държавните институции започват да разбират, че без качествено обучение на водачи на автомобили не можем да имаме добри и безопасни водачи. Това каза в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS Красимир Георгиев, председател на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

11-годишно момче тества проходимостта на автомобил (ВИДЕО)

Според него и най-добрата пътна инфраструктура, ако се ползва от водач, който не е обучен добре няма да даде резултат, а произшествията ще бъдат същите. „При всяко подобряване на инфраструктурата се повишава и средната скорост на движение. Останахме единственият в сектор, който няма електронизация.  Чрез промените това ще се промени, каза той.

Според бившия шеф на КАТ-София Тенчо Тенев предложенията за промени в Наредбата за обучение на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на автомобил са доста добри. „Живеем в забързан живот, трябва да се въведе електронизация. По този начин ще се контролират и инструкторите.  Новата електронна система, която искат да бъде внедрена ще увеличи часовете за обучение. По този начин ще може да се проследи продължителността на часовете”, каза той.

Целия разговор гледайте във видеото.