Всички те са под грижите на Червения кръст

"Хамас" предаде на представители на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) две жени, държани за заложници в Ивицата Газа, предадоха световните агенции.

Първата освободена е френската гражданка Мия Шем, която е била отвлечена по време на музикалния фестивал в Южен Израел на 7 октомври, където бойци на "Хамас" убиха и стотици хора. Другата жена е 40-годишната Амит Сусана.

Бащата на освободената от „Хамас” Мейраф Тали: Видяхме се с нея, много сме радостни

Двете жени бяха предадени на представители на МКЧК в град Газа. Те вече са изведени от анклава и се намират на израелска територия, допълва Франс прес.

По-рано "Хамас" публикува списък с имената на 30 палестински затворници, които се намират в израелски затвори и които ще бъдат освободени до края на деня. Списъкът включва осем жени и 22 тийнейджъри и беше публикуван в "Телеграм" канала на "Хамас".

По-късно в четвъртък вечер израелските отбранителни сили обявиха, че шестима заложници вече са под грижите на Червения кръст и пътуват към Израел.

 

"Според информацията, предоставена от Червения кръст, шестима израелски похитители са предадени на тях и са на път за Израел", написаха Израелските отбранителни сили в социалните мрежи.

Източник: Габриела Големанска, БТА / Би Би Си