Ще видим доколко обследването е експертно или политическо, заяви той

Очаквахме това, което се случва с Паметника на Съветската армия - изведнъж се оказа "опасен". Обследването беше предопределено. Със сигурност има и други монументи на същите години, но не се прави обследване. Могат да бъдат стриктни към всички сгради и паметници, не само към този. Ще видим доколко обследването е експертно или политическо. Това заяви Иван Ченчев от БСП за "Твоят ден".

Иван Ченчев: Ваня Григорова няма да остане дълго общински съветник

Относно оттеглянето на Весела Лечева от Националния съвет на БСП той сподели, че вероятно нещо се готви, защото тя е член на сдружението, което иска да запази 3 март като Национален празник. "В БСП няма авторитарно управление. Всичко се решава с гласовете на Националния съвет", обясни Ченчев.

Според него бюджетът показва двойнственост в сглобката. "В повечето комисии бюджетът не беше приет. Различни депутати се изказваха против, сред тях - и представител на ГЕРБ. Ще дадем своите предложения за бюджета. Той закъсня, заради което закъсняха и индексациите", заяви Ченчев.

"3 млн. лева са отпуснати за теренни разкопки. Това е катастрофално малко. Ще има някакви проекти, но инвестиция в култура няма. Секторите "Култура" и "Спорт" по традиция са недофинансирани. Едно от много важните ни предложения по бюджета са безплатните лекарства за деца до 14 г.", коментира още Ченчев.

Целия разговор гледайте във видеото.