Темата коментират Калина Крумова, Владимир Йончев и Едуард Папазян

Премахването на Паметника на Съветската армия, политическото и обществено напрежение, изявлението на Бойко Борисов и Кирил Петков, проблемите с емиграцията и образованието коментираха журналистите Калина Крумова, Владимир Йончев и Едуард Папазян в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

След като проблемът с Паметника на Съветската армия бъде отметнат кой ще бъде следващият, запита Крумова. Следващият би трябвало да са имената на улиците, каза Йончев. Това не е паметник, а пропагандна инсталация, допълни той. Папазян посочи, че няма смисъл да се маха монумент, ако това не се направи демонстративно и така трябва да се случи. Йончев посочи, че Русия мисли за България като за Съветска република.

БСП и “Възраждане” внасят доклад за референдум за Паметника на Съветската армия

Гостите коментираха и споровете за бюджета. Крумова посочи, че решението за увеличаване на парите за клутура се случва след протеста на културните дейци. Тя напомни изказването на Асен Василев за неразбирането защо протестират дейците на културата. Йончев е на мнение, че Петков и Борисов очевидно вече говорят на един език. Според Папазян Борисов прави жест като дава изявление заедно с Петков. Той е на мнение, че на фона на миналите взаимоотношения между двамата лидери, изявлението е прекалено политическо.

ПП–ДБ и ГЕРБ–СДС се разбраха за парите за култура, здравеопазване и киберсигурност

Йончев каза, че една от причините за емиграцията е лошото образование в страната. По думите на Папазян част от българите в чужбина се връщат, заради възможността за хоум-офис. Крумова запита защо стипендиите трябва да са обвързани с дохода на родителите. 

Гостите коментираха проблемите в здравеопазването и грижата за децата. Йончев каза, че няма перспектива за реализация на младите хора, а Крумова акцентира на недостига на медици.

Повече от разговора гледайте във видеото.