Изискват се всички документи, ще бъдат проведени събеседвания с директора и учителите

МОН разпореди цялостна проверка на училището на детето, за което NOVA разказа, че е живяло в пристройка без отопление, върху импровизирано легло от автомобилни гуми. Инспекцията е в ход от сряда и се извършва от Регионалното управление на образованието - Враца. 

На студено, в кокошарник сред мишки: Дете е живяло месеци наред в нечовешки условия

Изискват се всички документи от образователната институция и ще бъдат проведени събеседвания с директора и учителите. Ще се провери дали длъжностните лица са предприели всички възможни действия, съобразно компетенциите им във връзка със сигнала за детето.

Близки на детето, живяло в нечовешки условия, многократно подавали сигнали

От Регионалното управление на образованието работят в координация с останалите институции на място, уточняват от МОН. Запознати с казуса коментираха в „Здравей, България”, че от училището са подали противоречива информация. Заявили, че то е споделяло, че е бито от пастрока си, но се е допускало, че може да преувеличава.

„Условията, при които е живяло в тази пристройка, са потресаващи! И детето е споделяло дори в училище, че живее в стаичка, в която има мишки и паяци”, заяви Мария Търнавска, директор на Регионална дирекция Социално подпомагане – Враца.