Той участва във филмите "Крийд 3" и "Ант-мен и Осака: Квантомания"

Американският актьор Джонатан Мейджърс беше признат за виновен от съдебни заседатели в Ню Йорк по обвинения, че е нападнал бившата си приятелка на задната седалка на автомобил, съобщиха световните агенции.

Срещу Мейджърс, който беше смятан за едно от бъдещите лица на супергеройските филми на "Дисни" и "Марвел" преди да избухне скандалът, бяха повдигнати две обвинения за нападения и две в тормоз. Шестчленен състав от съдебни заседатели го призна за виновен по едно обвинение в нападение и едно за тормоз, но го оправда по другите. 

Присъдата е произнесена след двуседмичен процес в щатския съд в  Манхатън. Мейджърс ще бъде осъден на 6 февруари. Той е заплашен с до година затвор, но прокурорите не са посочили каква присъда планират да поискат.

Арестуваха известния писател Фредерик Бегбеде по обвинение в изнасилване

Прокуратурата на Манхатън одобри решението, като заяви, че доказателствата показват "цикъл от психологически и емоционален тормоз, ескалиращ до модели на принуждаване" от страна на Мейджърс. Прокурорите казаха, че Мейджърс е нападнал тогавашната си приятелка Грейс Джабари в кола под наем в Манхатън през март, оставяйки я с счупен пръст и подута ръка и ухо. Джабари четири дни дава свидетелски показания и обясни, че Мейджърс я нападнал, след като тя взела телефона му, понеже видяла съобщение от друга жена. Тя също описа неговия "буен нрав" и други инциденти, при които той "избухвал" от гняв.

Адвокатът на Мейджърс се опита да преобърне сценария, твърдейки, че клиентът му е бил жертвата. По негови думи Джабари е атакувала актьора в колата, а след раздялата помежду им го е обвинила в нападение. Мейджърс подаде насрещно обвинение срещу Джабари, но прокуратурата прекрати разследването поради липса на доказателства. 

Обвиниха Джейсън Деруло в сексуално насилие (ВИДЕО)

Актьорът участва във филмите "Крийд 3" и "Ант-мен и Осака: Квантомания" и сериала "Локи" на "Марвел".

След ареста на Мейджърс, мениджърската компания на Мейджърс и няколко рекламодатели отказаха да работят повече с него, а "Дисни" го остраниха от новия му филм. След обявяването на решението на съдебните заседатели студиата "Марвел" също отказаха да работят с него. 

Източник: Христина Терзиева, БТА