Той обяви, че е обект на политическо преследване

Доналд Тръмп обяви, че е обект на политическо преследване и сравни съдбата си с тази на Алексей Навални.

Смъртта на руския опозиционер в затвора миналия петък предизвика вълна от възмущение по целия свят, а Западните лидери, сред които и Джо Байдън, открито обвиниха за случилото се Владимир Путин. Тръмп се въздържа от подобни коментари, но определи Навални като смел човек, който е трябвало да продължи опозиционната си дейност от чужбина.

Присъдата на Тръмп: Милиардерът ще обжалва, общата санкция е над 460 милиона

„Ситуацията с Навални е много тъжна. Той беше много смел човек, защото се върна, а можеше да остане в чужбина. Честно казано, може би щеше да е по-добре да не се връща и да продължи да говори извън страната. Мнозина смятаха, че това може да се случи и то се случи. Това е ужасно нещо и се случва и в нашата страна. Ние се превръщаме в комунистическа държава в много аспекти”, каза Тръмп.

Реакцията на милиардера идва с няколко дни закъснение, а опонентката му в първичните избори на републиканската партия - Ники Хейли, го атакува сериозно по тази линия. Според нея забавената реакция на Тръмп означава, че или е на страната на Путин, или не смята, че случилото се с Навални е важно. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase