Вижте тайните на националното ястие хачапури

Що е то хачапури? Това е грузинска пица, която крие своите тайните на приготвянето ѝ. Това е едно от националните ястия на Грузия. В Тбилиси хората споделят, че е много вкусно и всеки грузинец го обича. Всеки регион в страната има собствена вариация на ястието.

За хачапури по аджарски са нужни няколко продукта - брашно, мая, сол, вода и сирене, а също и яйце и парче масло. Първо се смесват брашното и водата, добавя се мая и започва да се прави тестото. Готово е когато започне да лъщи. Сиренето се разпределя с лъжица. Ъглите на тестото се залепват, така че да има формата на лодка. Нужни са равни количества сирене и тесто. А самото сирене се прави от два вида грузинско краве мляко. 15 минути тестото се пече във фурната. 

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Цветина Петкова