Най-вероятно магистратските клубове ще надживеят ротацията, заяви президентът

Удивителни са бързината и лекотата, с които лидерите в некоалицията ту се обичат и легитимират, ту се изобличават взаимно. Това показва, че т.нар. евроатланетическа некоалиция функционира извън всички евроатлантически ценности, крепят я само интересите. Това заяви държавният глава Румен Радев.

Радев: Скандалите все повече късат нишката между управляващите и обществото

"Изключително важно е да не позволим скандалите на управляващите и меморандумите, които се подхвърлят да отклонят вниманието от основния въпрос - изсветляване на нерегламентираното влияние в съдебната система и всички тайни магистратски клубове. Нужно е стигане до сърцевината - откриване на политическите покровителства, и не само в правосъдната система. Каквато и да бъде съдбата на това правителство, трябва да стигне до края на този път. Ако управляващите нямат тази политическа воля, ще имаме и за в бъдеще превзети институции. Най-вероятно тези магистратски клубове ще надживеят ротацията. Призовавам медиите и обществеността да оказват натиск да бъдат разкрити всички зависимости. Ако продължаваме по същия начин, ще затъваме още в беззаконие и безнадеждност", коментира той. 

По повод 2 години от началото на войната в Украйна президентът заяви, че от първия ден България е заклеймила руската агресия. "Тя вече е заплаха за глобалната сигурност. Да се търси военно решение, основано на победа на бойното поле, води до жертви и разруха, а не до решение. Затова да търсим диалог и прекратяване на военните действия", призова Радев. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase