Майката и бебето са добре, посочват от зоологическата градина

Женска от вида сив тюлен, открита в безпомощно състояние и сляпа преди десетилетие на остров в щата Мейн, САЩ, е родила в зоопарк в района на Чикаго. Тя е "много грижовна" към новороденото си, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на информация от зоопарка.

Тюлен "нахлу" в къща, изплаши домашната котка (ВИДЕО)

Единадесетгодишната Джорджи е станала майка на 17 февруари. Тя е родила мъжки тюлен с тегло почти 16 килограма в зоопарка на Брукфийлд. Малкото е наддало почти седем килограма в първата седмица от живота си и вече практикува уменията си да плува в басейна на парка.

След като Джорджи е открита на острова в Атлантическия океан през 2013 г., е установено, че е сляпа с лявото око и функционално сляпа с дясното око.

Запознайте се със Сами – бебето тюлен, което кара сърф (ВИДЕО)

Заради увреденото ѝ зрение властите от службата за морските видове и риболова са решили да не я пускат на свобода. През 2020 г. тя е настанена в зоопарка в Брукфийлд, западно от Чикаго.

Слепотата не пречи на Джорджи да отглежда потомство, тя кърми новороденото си и се оказва "много грижовна майка", каза Марк Гонка, директор по грижа и опазване на морските бозайници. "Сивите тюлени имат силно развито обоняние и вокален репертоар.

Плажуващи спасиха тюленчета, задушавани от рибарска мрежа (ВИДЕО)

Джорджи локализира малкото си по миризмата и по звуците, които издава", поясни той. Другият родител е 23-годишният сив тюлен Кийнак, който също е открит безпомощен в природата, когато бил едва на няколко месеца.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Антоанета Маркова, БТА