Той страда от сарком на фоликуларните клетки

Йоан Асенов от Дряново е баща на дъщеря, след която от половин година, за жалост, не може да тича. През есента на миналата година той и съпругата му виждат, че нещо със здравето му не е наред.

"Единственият симптом, който усетих, беше, че събирам вода в органите до корема", сподели той.

Съпругата му Николина обяснява, че всичко започва с грешна диагноза и грешно лечение. "Четири курса на химиотерапия, които не дадоха резултат и трябваше да се мобилизираме цялото семейство, за да заминем за Турция", спомня си тя.

В Турция Йоан е диагностициран с рядко заболяване. "Вече има диагноза – сарком на фоликуларните клетки. И трябва да мине отново три курса на химиотерапия, както и скенер. След това ще кажат как да продължи неговото лечение. Всяка вливка струва 8000 евро. Мина една и има още две. След това е ПЕТ-скенер, който е 800 евро", посочи съпругата.

Въпреки страшната диагноза, Йоан получава надежда от лекарите. Лечение, което той и семейството му обаче не могат да си позволят. 

Мълвата, че Йоан има нужда от помощ, тръгва в родния му град Дряново. Не закъснява и помощта на хората. "Човекът, който обединява цял град, е Йоан. Всички го познаваме и неведнъж  самият той е помагал. Затова решихме да организираме концерт, заедно с община Дряново. Той ще се състои в края на месеца", каза Йорданка Иванова, приятел на семейството.

Ако искате да помогнете на Йоан да оздравее, може да го направите като преведете средства по някоя от следните банкови сметки:

Пощенска банка
IBAN: BG39BPBI79294055845501
BIC: BPBIBGSF
Получател: Йоан Славчев Асенов/Yoan Slavchev Asenov

Алианц Банк България
IBAN: BG74BUIN95611000706952
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Йоан Славчев Асенов/Donation for Yoan Slavchev Asenov

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase