Става дума за Йордан Петров, Деян Захариев, Светослав Милушев, Мария Кабалакова и Пламен Иванов

При закрити врата прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изслушва няколко редови прокурори от Софийската градска прокуратура по повод разследването срещу Мартин Божанов в прокуратурата.

Йордан Петров, Деян Захариев, Светослав Милушев, Мария Кабалакова и Пламен Иванов дойдоха в сградата на кадровия орган, но отказаха да отговарят на въпроси на медиите. Разплитането на схемата на Мартин Божанов започна от разследване на Антикорупционния фонд и свидетелство на Ивайла Бакалова, че е била изнудвана от Нотариуса. 

Бакалова е разговаряла с Мартин Божанов от чужд телефон, твърдят от обвинението. „Имаме запис, на който се виждат лицата, чийто дом е посетила г-жа Ивайла Бакалова”, допълни градският прокурор на София.

Споменатите хора са били разпитвани от Районната прокуратура, след като Емил Писков и Мартин Божанов подали жалба срещу Бакалова за незаконен запис, каза още Кирилова. „Тя сама отива е дома на тези хора, иска среща, търси правна помощ от тях. Те ѝ казват, че не познават Божанов, но познават Писков, тъй като им е вършил определени юридически услуги”, каза още тя.

Прокурор Кирилова: Свидетели казват, че Ивайла Бакалова сама е потърсила Мартин Божанов за помощ

„В последните няколко дни, седмица, има опит от ДПС и ГЕРБ да саботират комисията за Нотариуса. Причините са ясни. Те се дължат на това, че се събраха доста факти и обстоятелства”, заяви депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков в кулоарите на парламента.

Според него фактите насочват към по-високи нива. „Нотариуса и Еврото не са могли да реализират дейността си без помощ, включително политическа такава.  Получавали са информация срещу кого се водят досъдебни производства. Това нещо им е позволявало да развиват изнудваческа дейност”, подчерта Бойко Рашков.

Той поясни, че Делян Пеевски е бил в следствения отдел, а там е работил и Еврото, и др. известни лица. Според него Еврото и Нотариуса са имали връзки с изпълнителната власт не само в кабинет на Борисов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase