На двама от тях са били съставени актове

Тема, която NOVA и „Здравей, България” следят от месеци – незаконните гонки с автомобили и публикуваните след това клипове в социалните мрежи на коли, вдигащи скорост до 300 км/ч., във Велико Търново.

Екип на NOVA направи свое разследване, през последните месеци и съвместно с МВР, в петък през нощта стигна до незаконните надбягвания с коли на входа на града по пътя София – Варна.

Използва ли се улица във Велико Търново за незаконни ралита?

„Проведе се специализирана полицейска операция. Целта беше установяване на нерегламентирани гонки. На място бяха установени два автомобила с водачите им, които непосредствено извършваха такива действия. Отделно още 20 други лица, които участват под различна форма в тези гонки, като наблюдатели и отцепки”, заяви полицейският служител Пенчо Христов.

По думите му всички лица са били заведени в районното управление и разпитани. Двамата шофьори, които са заловени по време на гонките, са задържани за срок от 24 часа и са им съставени актове.

Всички събрани материали ще бъдат изпратени към прокуратурата. Полицията призовава гражданите да подават сигнали, когато станат свидетели на такива деяния.

Повече по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase