Коментар на Любчо Нешков и Венелина Гочева

Политическа криза, служебно правителство, избрано по нови правила, компроматна война и акции в държавни институции. Всички тези теми коментираха в студиото на „На фокус с Лора Крумова” журналистите Любчо Нешков и Венелина Гочева. Той е създател на агенция БГНЕС, а тя – издател на в. „24 часа”.

„През 2022 г. всички политици се мразеха. През 2023 г. започнаха да управляват, мразейки се. През 2024 г. видяха, че мразейки се може да се промъкне всяка екстравагантна и налудничава идея и добиха самочувствие, че могат да управляват сами. Така постепенно отказаха да споделят власт и поискаха цялата”, коментира Гочева.

Акция на ДАНС и Антикорупционната комисия, обискираха дома и офиса на шефа на Агенция "Митници"

„Дневният ред на политиците няма нищо общо с тези на обществото и на света”, твърди Нешков.

Според издателя на вестник „24 часа” след изборите няма да се случи нищо, защото алтернатива няма. „Според мен през ноември ще има нови избори. През това време Конституционният съд ще отхвърли промените в основния закон”, предвижда журналистът.

Създателят на БГНЕС твърди, че българите живеят много добре в момента, но изказът на политиците въпреки това е унизителен и депресиращ. Нешков призова те да се замислят повече върху думите и посланията си.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase