Министърът каза, че не се обмисля вариант за друг главен секретар на МВР

Съобщих, че в дома на Бойко Рашков са провеждани срещи в тесен кръг  от хора, по време на които са поставяни задачи кой, какво трябва да свърши, за да бъда дискредитиран и да отпадна от ротацията като вътрешен министър. След което са се раздавали постове. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в отговор на журналистически въпроси. Той заяви, че има информация, че в момента група от хора търсят лъжесвидетели по отношение на него, които да внушават неистини.

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Стоянов посочи, че е доволен, че не се е подал на натиска Тенчо Тенев да бъде назначен като зам.-министър във МВР или като негов съветник.

Министърът на вътрешните работи опроверга твърденията, че се е срещал със Стефан и Мартин Димитрови. Той поясни, че ги е виждал в МВР.

Стоянов: Бившият директор на ГДБОП Любомир Янев е имал контакт с Мартин Божанов

Стоянов отново каза, че не е знаел, че Живко Коцев присъства на срещите с Димитрови.

„Към днешна дата МВР вече стартира организацията за провеждането на изборите. Имаме готовност за изпълняване на ангажиментите. Уверен съм, че ще се справим. За момента няма сигнали за закупуване на гласове, но те започват когато стартира кампанията”, обясни Стоянов.

Министърът каза, че не обмисля вариант за нов главен секретар на МВР. Той поясни, че тази длъжност ще изпълнява зам.-главения секретар и не обмисля вариант за друг.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase