Според Каракачанов било лъжа, че сме постигнали пробив за Шенген

Европа е нашият дом. Нашият дом, до чиито брегове потъват лодки с нелегални мигранти. Европа, в която трябва да се намеси европрокурорът Лаура Кьовеши, за да се спре злоупотребата със средствата на общността. Мястото, на което България пази външната граница, но не е допусната до съседите си без проверка. Нашата Европа, в която всички страни имат право на глас, но големите налагат волята си над такива като нас. Европа, която има проблем със Зелената сделка, с превозвачите, със земеделските производители. Общност на писани за всички ценности и солидарност, в която национализмът избуява. Как да променим своя дом, ще решаваме над 400 милиона европейци на 9 юни. В предаването „Челюсти” политологът проф. Румяна Коларова и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов сблъскаха гледните си точки.

С официална церемония отбелязаха приемането ни в Шенген по въздух и вода

„Политическата роля, която България може да има, се равнява на политическата роля на Швеция и Австрия. Това че българите не използват факта, че сме средно голяма държава, са виновни българските партии и политици”, каза Коларова.

В отговор бившият военен министър Красимир Каракачанов даде пример с непълното членство в Шенген. „Австрия незаконно спира България за пълноправно членство в Шенген. Вместо да реагират, нашият тогавашен премиер Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел са подписали споразумение, с което се съгласяваме да приемаме голям брой мигранти и ни лъжеха в очите, че сме постигнали голям пробив”, каза Каракачанов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase