Над 150 жандермеристи са на място

Спецоперация в разградското село Ясеновец след гонка и повреда на полицейски автомобили. Над 150 жандермеристи са на място. Това съобщи говорителят на областната полиция в Разград Илияна Георгиева, цитирана от кореспондентът на БТА Ванеса Димитрова.

Сили на полиция и "Жандармерия" са съсредоточени на терен в село Ясеновец. Обект на проверките са лица, съпричастни към извършване на увреждане на служебните автомобили, допълни Георгиева. 

Късно вечерта в петък по улица „Дунав“ в село Ясеновец служители на „Пътна полиция“ изпълняват задълженията си, когато виждат кола, движеща се с висока скорост. Униформените тръгват след него и започва преследване.

При гонката във Велико Търново: Полицаи стреляли, за да спрат шофьора

При опит да избяга от автопатрула, на десен завой водачът излиза от пътя и се блъска последователно в контейнер и електрически стълб, посочи говорителят на полицията. 

„Установено е, че катастрофиралият автомобил се управлява от непълнолетен и неправоспособен 17-годишен от селото. Докато полицаите работят с него, около тях се събира тълпа от над 100 души, които започват да псуват, блъскат и обиждат служителите и да отправят закани”, добави Георгиева.

По случая е образувано досъдебно производство и са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия. Установени са лицата, съпричастни към извършените престъпления.

Над 150 служители от ОД на МВР-Разград и на Дирекция "Жандармерия" продължават да работят в Ясеновец. Акцията е насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в рискови райони. По разпореждане на директора на Областната дирекция на МВР в Разград, операцията ще продължи до отпадане на необходимостта.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase 

Източник: БТА