Михайлов отправи обвиненията първо в ефира на "Здравей, България"

Ивелин Михайлов от партия "Величие" е бил заплашван от лидера на парламентарната група Николай Марков. Това заяви самият той първо в ефира на „Здравей, България”, а после и във включване в YouTube.

Тази сутрин в ефира на NOVA Михайлов заговори за запис на разговора с Марков. „Записах го, защото срещу мен имаше заплахи и други неща, ако не се прехвърлело ръководството на партията при полковника”, обясни Михайлов.

"Ще бъдеш унищожен": Лидерът на "Величие" полковник Марков отправял заплахи към Ивелин Михайлов

В YouTube канала на „Величие” Михайлов посочи, че намеци за подкрепа на правителство се появили още в средата на юни. Първо с предложения за министерство, а след това - със заплахи.

„На мен ми се обаждат и казват: „Така или иначе трябва да подкрепите правителство с ГЕРБ и ДПС, иначе ще имате компромати, които да излязат”. На 22-ри полковник Марков идва и ми казва: „Иво, ти в момента правиш изказвания, които ще ти докарат десет години затвор”. Аз ще си понеса последствията. Той ми каза: „Не, ти не разбираш какви са последствията”. И още: „Виж какво, лошото е, че смъртта ти няма да е достойна”, разказа Михайлов.

Според него имало и разговори за подкрепа на програмно правителство с мандат на „Има такъв народ”. А след консултациите при президента това било обявено и пред групата.

„Беше обяснено колко добре сме приети, колко г-н Марков е разговарял като много уважаван събеседник с президента и как ние ще подкрепим програмно правителство. Искам да кажа, че това никога не е обсъждано на група”, заяви депутатът от „Величие” Красимира Катинчарова.

Пост на Ивелин Михайлов от "Величие" призова за подкрепа на кабинета на ГЕРБ. Той: Профилът ми е хакнат

Според Катинчарова напрежението в партията започва, след като „Величие” подкрепя човек от ГЕРБ да оглави комисията за правилника на парламента.

„Виктория Василева, която е заместник-председател на парламента и зам.-председател, сподели пред всички, че ние сме показали една конструктивна линия на поведение с това гласуване и че тя дори е получила персонални поздравления от няколко посолства”, допълни Катинчарова.

Но във Facebook Марков качи няколко поста, че „В дни на изпитание умните мълчат, а глупавите говорят” и че „Високите дървета ги брулят силни ветрове”. Последният от постовете му гласи – „Приказките от селски вечеринки оказват силно влияние върху слабите духове”. И още: „Не позволявайте на глупци да ви водят за носа с долнопробните си лъжи”.

От пресцентъра на „Величие” не коментираха изявленията на съпартийците си, но изпратиха интервю отпреди седмица на Красимира Катинчарова пред БНР, в което тя твърди, че има варианти за правителство и може да работят с всички в парламента в полза на държавния интерес. От ГЕРБ, ДПС и ИТН не коментираха твърденията за оферти или натиск.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase