Той обеща, че ще работи за всички американци, независимо от коя партия са

Трети ден на партийната конференция на републиканците в САЩ. Това беше и вечерта на номинирания за вицепрезидент Джей Ди Ванс. Той получи възможност да се представи пред американците, тъй като е сенатор от около 18 месеца и мнозина не го познават.

В ключов момент: Байдън с положителна проба за COVID-19

„Официално приемам Вашата номинация да бъда вицепрезидент на САЩ. Господин президент, никога няма да приема за даденост доверието, което ми гласувахте. За мен е чест да мога да помогна за изключителната визия, която имате за страната. Давам дума на всеки американец: независимо от коя партия сте, ще дам всичко, за да ви служа и да направя тази държава място, където всяка мечта, която имате за себе си, за вашето семейство и страната, да бъде възможна отново“, каза Ванс от трибуната, обръщайки се към Доналд Тръмп и сънародниците си.

Кой е Джей Ди Ванс - кандидатът за вицепрезидент на САЩ? (СНИМКИ)

А в знак на съпричастност мнозина привърженици на Тръмп се появиха в залата с превръзка на ухото.

В знак на солидарност: Привърженици на Тръмп с превързани уши (ВИДЕО+СНИМКИ)

А през това време се оказа, че Джо Байдън е дал положителна проба за COVID-19 и ще продължи работата си дистанционно. Лидери на Демократическата партия призоваха Байдън да се откаже от надпреварата за президентския пост.

Репортер: Ясен Дараков

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase