Емоционални послания отправиха неговите колеги от сериала

Отиде си един от най-големите комедианти в историята Боб Нюхарт. Той беше на 94 години и след поредица от краткти боледувания е починал в дома си в Лос Анджелис в четвъртък, съобщи неговия публицист Джери Дигни.

Нюхарт е носител на наградата "Еми" за ролята на Артър Джефрис/професор Протон/ в хитовия сериал „Теория за Големия взрив“. Звзедата е известен още с ролята си в коледната комедия "Елф".

Снимка: Getty Images

Кейли Куоко, която изигра Пени в "Теория за Големия взрив", сподели в Instgram стори: „Истинска мечта е да станеш свидетел на гения, който беше Боб Нюхарт. Той беше елегантен, мил, щедър и винаги весел. Всеки път - всеки път. Икона завинаги." 

Снимка: Официален профил на Кейли Куоко в Instagram

"Никога няма да те забравя, Боб! Благодарим ви, че сбъднахте мечтите ни!“, написа още акрисата.

Снимка: Официален профил на Кейли Куоко в Instagram

Майим Бялик, която изигра Ейми в любимия ситком на CBS, написа в изявление за THR: „Като дете "Шоуто на Боб Нюхарт" ми осигури безброй часове удоволствие – това беше едно от най-ранните ми обучения в изкуството на ситкома. Когато започнах да работя заедно с него в "Теория за Големия вриз", това беше истински сбъдната мечта. Той беше абсолютен професионалист, уравновесен, забавен и невероятно достъпен. Работата с Боб беше работа с истинска комедийна легенда. Толкова много ще ми липсва!”

Световни лидери и знаменитости скърбят за Доналд Съдърланд

Кунал Наяр, който изигра Радж в сериала, публикува в Instagram стори: „Професор Протон. Нашият най-скъп Боб Нюхарт. Почивай в мир. Ще ми липсваш завинаги.”

Иън Армитидж, който играе младият Шелдън Купър в сериала "Младият Шелдън", написа в Instagram: „Благодаря ти, че си толкова вдъхновяващ, професор Протон, и затова, че си такъв невероятен човек. Мисля за теб и за всички, които те обичаха."

 

Боб Нюхарт е роден през 1929 г. и Оук Парк, Илинойс. В ранните си години работи като счетоводител и копирайтър. Той става известен с комедийния си албум от 1960 г. „The Button-Down Mind of Bob Newhart“. Албумът е феномен за времето си. В продължение на 14 седмици той е №1 в класацията за албуми на Billboard и е многократен носител на наградата „Грами“, като побеждава Франк Синатра, Хари Белафонте и Нат „Кинг“ Коул за албум на годината. Следващият албум „The Button-Down Mind Strikes Back!“ също става номер 1.

През 1972 г. стартира „Шоуто на Боб Нюхарт“, което се превръща в един от най-популярните ситкоми на всички времена.

Снимка: Getty Images

Нюхарт е и водещ на „Tonight Show“, като 87 пъти замества своя приятел Джони Карсън.

През 1993 г. актьорът и комик е приет в Телевизионната зала на славата, а негови материали са добавени в колекцията на Националния музей за американска история.

През 2002 г. печели наградата „Марк Твен“ на Центъра „Кенеди“ за американски хумор.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: CNN, Hollywoodreporter