Американският президент коментира най-голямата размяна на затворници между Русия и Запада

Президентът на САЩ Джо Байдън сподели снимка със семействата на задържаните американци, които бяха освободени в рамките на най-голямата размяна на затворници между Русия и Запада.

Снимка: AP Photo/Alex Brandon

Запитан как оправдава освобождаването на руски затворници в замяна на американци, Байдън заяви, че единственото, което има значение, е, че "е върнал у дома невинни хора". "Семейството е началото, средата и краят. Не мога да се сетя за нищо по-съществено", каза той.

Историческа размяна на затворници между Русия и Запада (ВИДЕО)

Снимката включва семействата на Еван Гершкович, Пол Уилън, Алсу Курмашева и Владимир Кара-Мурза по време на разговора в Овалния кабинет с новоосвободените членове на техните семейства.

„Днес стоях до семействата на Пол, Еван, Алсу и Владимир в Овалния кабинет, когато те разговаряха със своите близки за първи път, откакто са върнали свободата си. Тези семейства никога не са губили надежда. И днес всеки от тях ще се събере с липсващата част от душата си”, написа Байдън.

В замяна на 24-те американски затворници бяха освободени и множество руски дисиденти, включително бивш полковник от ФСБ, осъден за убийство, както и няколко лица, обвинени в шпионаж или киберпрестъпления.

Снимка: AP Photo/Alex Brandon

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: CNN